41e NN ROTTERDAM MARATHON

Mijn eerste Marathon is binnen.

Ik loop nu 7 jaar met plezier bij de Brugrunners en gedurende die periode wilde ik altijd een keer een marathon lopen. Heel wat lopers bij de Brugrunners hebben vele marathons op hun naam staan, waardoor het bij mij ook begon te kriebelen. Dit jaar ging het dan ook eindelijk gebeuren. Samen met Monique Kuller heb ik de lange afstanden van mijn schema gelopen.

Het ging lekker en keek dan ook uit naar 10 april. Op de marathon dag vielen de zenuwen gelukkig mee en ook het weer was goed. Weinig wind, want dat is een dingetje bij mij. Vanaf de eerste km heb ik genoten van al die mensen langs de kant. Wat word je daar vrolijk van.

Ook heel veel Brugrunners waren er weer bij. Sommige waren met de fiets zodat ze op verschillende punten konden gaan staan. Dat is echt genieten. Over heel de route heb ik Brugrunners gezien. Chantal heeft zelfs nog een stukje met ons meegelopen. De eerste 26 km heb ik samen met Monique gelopen en toen hebben we elkaar los gelaten.

Bij Crooswijk was het een feestje. Ik persoonlijk vond dat het leukste gedeelte van heel de marathon. Aan het einde van die menigte waar je bijna niet meer doorheen kon lopen, stonden de Brugrunners. Midden op straat en ik werd door iedereen omarmt. Zo super leuk. Lisette is nog een stuk met mij meegelopen. Op gewone schoenen en warme kleding aan. Hierna hoefde ik nog maar een klein stukje. Ik ging steeds langzamer lopen, maar hield vol en genoot nog steeds volop.

Op de Coolsingel kreeg ik nog bloemen van mijn zoon Mark en Ruud en van mijn zus een mok gevuld met wijngums. Maar die kan ik nu even niet meer zien haha. Vlak bij de finish stonden de Brugrunners er weer om voor de laatste keer de lopers toe te juigen.

En toen ging ik de finish over en had mij eerste marathon medaille binnen.

I did it.Ellen Rolaff

Hieronder nog wat foto’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *