Weekend Eersel met de Brugrunners

Na alle covid restricties konden we eindelijk de trainingen weer normaal aanvangen. Helaas zijn er in die periode veel mensen ons ontvallen of zijn andere uitdagingen aangegaan. Om het ‘groepsgevoel’ een boost te geven werd er gekscherend gezegd dat we wat samen moesten ondernemen. In een klein groepje werd er van alles geopperd van wadlopen tot een heuse marathon. Maar de behoefte en wens van de mensen die enthousiast mee brainstormde lagen wel heel ver uiteen.

Uiteindelijk hakte Els de knoop door. Laten we gezellig met zijn allen, of in ieder geval iedereen die evt wil, niets verplicht, een weekendje weg gaan. Geen gericht evenement of actie gewoon gezellig.

In de zomervakantie heeft Els accommodaties bezocht en al vlug was duidelijk dat er aardig wat animo was voor het idee.

Het groeide tot wel 30 man. (hard) Lopers en partners van. Een app groep werd gemaakt en de ideeën uitgewerkt. Datum gepland en we konden allemaal enthousiast uitkijken naar een leuk actief weekend.

Op vrijdag 4 november gingen we allemaal naar Eersel. In fases kwamen we allemaal aan. De eerste wandeling werd al, door een groepje vroeg arriveerders, in die middag gedaan. De kabouter route van slechts een paar kilometer. De slaapplekken waren al een beetje verdeeld bij onze aankomst en ik en Gilbert werden ‘buiten’ gedumpt. Iedereen had voor die avond iets bereid voor het avond eten. En dus was er keus en eten genoeg voor iedereen, ook tijdens het eten kwamen er nog mensen binnendruppelen. Niet iedereen had natuurlijk de luxe om vrij te zijn of nemen op vrijdag.

Aangezien er niet alleen hardlopers maar ook wandelaars en partners bij waren, was niet elk gezicht een herkenbare. Maar dat mag natuurlijk ook nooit de pret drukken. Guus had voor de groep een pop quiz gemaakt. Groepen van 3 werden gevormd en ik mocht met Pia en Ben samen gaan strijden om de ‘brugrunners’ popquiz eer. In vol enthousiasme gingen we er in. Het was een super leuke quiz met vele verschillende vragen. De brugrunners trainers ogen vraag ontpopte zich tot hilariteit aangezien Gilberts groepje mijn ogen niet goed had…….. Ik geloof dat hij mij niet genoeg ziet! Gelukkig hadden vele lopers deze wel goed dus bewijs dat jullie wel mij aankijken was daar 😉

De eerste avond duurde nog lang. Er werd veel gezongen, waarna ik eerlijk kan bekennen dat ik de originele versies toch prefereer. En we hebben een brugrunners ganzenbord gespeeld waar ik weer wat meer wijzer van de brugrunners ben geworden.

De zaterdag was er een van sportieve aard. Voor de hardlopers begon de dag vroeg met een hardlooproute van ongeveer 10km. Het was prachtig om de heide te zien wakker worden. De eerste zonnestralen door de dauw. Dat is gewoon prachtig. Bij terugkomst konden we gelijk aanschuiven aan de ontbijttafel. Waarna we (nog altijd in de ochtend) ons gingen opmaken voor een wandeling. Elly en Linda hadden wat jong mannelijk schoon buiten zien lopen dus waren een beetje afgeleid. Na kruisverhoor, terwijl de jonge knaap rustig zijn tanden aan het poetsen was, wisten Linda en Elly exact wat onze ‘vakantie buren’ aan het uitspoken waren. (Musicalgroep uit Zoetermeer.) Toen hij tussendoor vroeg wat onze ‘groepsaard’ was en Linda vol enthousiasme hardloopgroep vertelde stond inmiddels de hele bubs buiten. Je zag hem met een schuin oog naar de groep kijken, hij had duidelijk zo zijn bedenkingen.

De gehele groep wandelde naar het beginpunt van meerdere routes en splitsten op. Wij besloten een korte route te pakken. Hadden daarom de sleutel meegekregen want we zouden toch als eerste terug zijn. We hadden de route van 10km al gedaan met het hardlopen en er was een terrasje dat heel verleidelijk ons toeriep. In ieder geval zo ervaarde ik het. Dus na een leuke wandeling waarin we heel veel sporen ontdekt hebben neergestreken op het terras. De warme chocomelk was meer warme melk maar de biertjes smaakten prima begreep ik.

Uiteindelijk waren we allemaal tegelijk terug bij het groepsgebouw, hoe raar???? Waarna er gelunchte werd en het middagprogramma volgde. Fietsen. Er was een 30km route in de omgeving waar de grootste groep aan deel ging nemen. Veel natuurlijk schoon zijn we langs gefietst. Een herdertje was met haar schapen in de weer en we zijn langs wat historische grensposten gefietst. Waar Ruud bleek te beschikken over heuse acrobatische skills. Een paar ging vissen en en groepje ging nog een wandeling doen of wat chillen. We besloten nergens te stoppen aangezien het eerder donker werd en dan waren we voor het donker in ieder geval weer terug.

Het avondmaal werd verzorgd door Suzanne en Connie. Na het avondeten was er ineens commotie. Alles moest aan de kant. De angst schoot me binnen, ik had gehoord over eerdere uitjes compleet met verkleedpartijen, pranks en bonte avond. Mijn oude ziel houdt daar helemaal niet van dus de argwaan bij mij schoot omhoog. Totdat ik me ineens de suikertantes en de jongeman herinnerde. Zouden die wat geregeld hebben? En ja hoor, voor we er erg in hadden kwam er een enorme groep jongelui binnen lopen. Die aan ons als primeur ‘een liedje’ van de voorstelling ‘all shook up’ ging doen. De musical groep ‘Greg & Baud’ brachten daarmee een enorme aardverschuiving. Het was zo opbeurend dat links en rechts niemand meer stil zat. Verrast door het professionalisme en de sfeer die ze brachten waren wij gelijk enthousiast. En zij ….. zij deden daarna gewoon ‘nog even’ 2 stukjes uit de musical. Onze hele groep was gelijk enthousiast en al vlug ging een volgend balletje rollen! We gaan naar de voorstelling en ik kijk er nu al enorm naar uit!

Daarna werd er nog lang doorgepraat en ook toen kwamen er weer spelletjes de tassen uit. Ik besloot om bij een tafeltje mee te kijken met ‘beverbende’ waar ik daarvoor nog nooit van gehoord had. Dit was het moment dat ik ontdekte dat valsspelen iets van alle leeftijden is. Het spelletje vond ik zo leuk dat ik inmiddels het al aangeschaft heb om thuis te doen met de jongens.

Op zondag hebben we nog een fietstocht ondernomen. Een 10 kilometer richting de Abdij. Waar we ook nog gezellig wat gedronken hebben. We zaten een beetje op de schopstoel want de kerkliederen komen natuurlijk rechtstreeks vanuit de kerk zondigen. Zo werkt dat toch? Dus…. Doordrinken.

Na opruimen en inpakken was een geslaagd weekend tot een einde. Een weekend waar ik letterlijk gelachen heb tot huilen. Wow wat zijn jullie leuk! Stuk voor stuk.

Gr. Harma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *