40e NN ROTTERDAM MARATHON

Guus Bergevoet Zondag 24-10-’21 doorstond Rotterdam een invasie van Runners van de Brug: een nijver twaalftal verliet het centrum en kwam na 10, 21 of 42 km weer op de Coolsingel terug.
Ivonne en Martin, Guus en Harma, Stefan, Monique, Janneke, Natasja, Leen-Peter, Kees, Jerry, Jos, Anita: heldinnen en helden op dit mooiste loopgala.
Onze twaalf lopers boekten succes, maar waren stomverbaasd, dat het publiek toch enigszins was verdwaasd.
Want we ZAGEN op spandoeken, borden, vlaggen, mutsen en zelfs op ramen En we HOORDEN uit 43.000 kelen niet onze maar allerlei verkeerde namen.
Hoe het mogelijk is dat een loper naar het eindpunt wordt gedragen hoeven we ons na deze glorieuze dag niet meer af te vragen.
Burgemeester Aboutaleb kwam handen te kort, overzag het niet helemaal, hij miste ieder van ons, was misschien wat uit z’n doen door het vele kabaal.
Twee van ons leken bij de finish prominent bij RTV Rijnmond in beeld te komen, maar deze glorieuze binnenkomst werd door organisator Kadiks hinderlijk overgenomen.
Dat vinden we uiteraard niet geheel terecht, dus daarover is het laatste woordje nog niet gezegd.
Tot slot moeten we nog een kritische kant tekenen: Op de ‘ # de mooiste ‘ app kunnen we helaas niet 100% rekenen.
Immers op het moment van schrijven, zondagavond laat, waren enkele van onze lopers volgens dit gadget ergens in Rotterdam nog op straat.

DE UITSMIJTER
Voor Monique viel het uiteindelijk helemaal niet mee: Zij eindigde na 88 km (!) tot grote hilariteit …..midden in de Noordzee!

GUUS BERGEVOET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *